Karšto oro gruzdintuvių receptai

Spurgos karšto oro gruzdintuvėje

spurgos karsto oro gruzdintuveje

Oro gruzdintuvėje pagamintos naminės spurgos yra minkštos išorėje, o vidus yra purus, švelnus. Pamirkyti sviestiniame spurgų glajuje arba saldžiame cinamoniniame cukruje jie bus puikūs pusryčiai arba skanėstas ir skonis kaip iš jūsų mėgstamos spurgų vietos!

Daugelyje karšto oro gruzdintuvių spurgų receptų naudojama jau paruošta, šaldyta sausainių tešla, kuri yra lengvesnė, tačiau tos spurgos bus kaip sausainiai su cukrumi viršuje, o ne kaip tikros spurgos. Taigi apsisaugokite nuo nusivylimo ir padarykite juos nuo nulio. Tai užtrunka šiek tiek daugiau, bet tai daug lengviau, nei galėtumėte pagalvoti, ir todėl verta galutinio rezultato!

Receptas, kuriuo šiandien dalinuosi, yra pats (tikriausiai) geriausias spurgų karšto oro gruzdintuvėje receptas, nes rezultato skonis kaip tikros spurgos! Gaminsime iš tos pačios tešlos, kurią naudotumėte aliejuje keptoms spurgoms, o mano paprastos instrukcijos palengvins viską, net jei anksčiau nedarėte mielinės tešlos. Kita paslaptis, kad šios spurgos būtų skanios ir atrodytų panašios į keptas parduotuvėje pirktas versijas, yra glajus. Tai ne tik suteikia saldumo, bet ir išlaiko spurgas minkštas.

Jeigu ieškote daugiau karšto oro gruzdintuvių receptų, tai užeikite į receptų skiltį. Taip pat prieš valgydami spurgas galite išbandyti ir viščiuko kepto karšto oro gruzdintuvėje receptą.

Kaip karšto oro gruzdintuvėje pasigaminti spurgas

  1. Pradėkite nuo mielinės tešlos gaminimo: suaktyvinkite mieles suberdami jas į drungną pieną, įberkite šiek tiek cukraus ir švelniai išmaišykite šakute.
  2. Leiskite mišiniui stovėti apie dešimt minučių. Jei atidžiai pažvelgsite, galite pamatyti mažas mielių daleles. Ji turėtų būti putojanti ir kvepėti kaip mielės, jei po 15 minučių nieko neatsitiks, greičiausiai mielės nebeaktyvios, nes per senos arba pienas buvo per karštas.
  3. Sudėkite likusius tešlos ingredientus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga, lygi ir atsitrauks nuo dubens kraštų, maždaug 5 minutes.
  4. Apipurkškite dubenį nepridegančiu purškikliu ir perkelkite į jį tešlą, nesijaudinkite, jei ji šiek tiek lipni. Švelniai judinkite tešlą dubenyje, kad ji pasidengtų aliejumi. Apipurkškite plastikinės plėvelės gabalėlį aliejaus purškalu ir uždenkite juo dubenį. Padėkite į šiltą vietą be skersvėjų ir leiskite pakilti, kol padvigubės. Išbandykite tešlą piršto galiuku padarydami įdubą, jei įduba išlieka, ji pakankamai iškilo
  5. Paruoškite savo karšto oro gruzdintuvę spurgų kepimui. Ištepkite kepimo indą purškiamu aliejumu. Suformuokite spurgas ir dėkite į gruzdintuvę.
  6. Kepkite 180C temperatūroje apie 30 minučių.

Ingredientai

  1. 1 puodelis pieno, kambario temperatūros.
  2. 2,5 a.škšt. mielių.
  3. 1/4 puodelio cukraus.
  4. 1/2 a.škšt. druskos.
  5. 1 Kiaušinis.
  6. 1/4 puodelio sviesto, nesūdyto, ištirpinto.
  7. 3 Puodeliai miltų.
  8. Purškiamas aliejus.