Karšto oro gruzdintuvių receptai

Kukurūzinis viščiukas karšto oro gruzdintuvėje

kukurūzinis viščiukas karšto oro gruzdintuvėje

Kukurūzinis viščiukas yra viščiukų rūšis, mažesnio dydžio nei įprasta vištiena. Tai yra hibridinė viščiukų veislė, kuri buvo pirmą kartą išauginta Jungtinėse Valstijose XX amžiaus pradžioje, kryžminant kornvalių viščiukus su Plymouth Rock viščiukais. Rezultatas buvo paukštis, turintis putlią ir skanią mėsą, su santykinai mažu dydžiu, todėl tinkantis individualioms porcijoms.

Kukurūzinis viščiukas įprastai parduodamas visas ir dažnai naudojami kaip elegantiškas, ir šventinis pagrindinis patiekalas ypatingomis progomis, tokiais kaip šventės ir vakarienės. Jie dažnai kepti, grilinti arba kepti orkaitėje ir paprastai prieskoniuojami žolelėmis ir prieskoniais, kad pagerintų jų skonį. Dėl mažo dydžio jie ruošiasi greičiau nei didesni viščiukai, todėl jie yra patogus pasirinkimas tiems, kurie nori pasiūlyti vištieną, nelaukdami valandų valandas, kol bus iškeptas visas paukštis.

Kukurūzinis viščiukas taip pat yra gerai žinomas kaip geras baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis, taip pat jie turi mažiau riebalų ir kalorijų nei daugelis kitų mėsos rūšių. Jie yra populiarus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio alternatyvos tradicinėms mėsoms.

Kokioje temperatūroje kepti kukurūzinį viščiuką?

Karšto oro gruzdintuvėje kepame 180°C temperatūroje, bet paprastoje orkaitėje reikėtų kepti 220°C temperatūroje.

Kaip ilgai reikia kepti?

Karšto oro gruzdintuvėje kepame 25-30 minučių. Tradicinėje orkaitėje turėtumėte kepti apie 50 minučių.

Ingredientai

  • 1 Visas kukurūzinis viščiukas
  • 1/2 arbatinio š. Druskos
  • 1/4 arbatinio š. Šviežiai maltų pipirų
  • 1 Skiltelė česnakų, trintų
  • 2 Valg.Šaukš. Šviežių, pjaustytų kalendros lapų.
  • 1 Valg.Šaukš. Alyvuogių aliejaus
  • 1 Valg.Šaukš. Šviežių laimo sulčių
  • 3/4 arbatinio š.  Sojos padažo su mažai druskos
  • 1/4 arbatinio š.  Trintų kmynų
  • Laimo skiltelių dekoracijoms

Kukurūzinio viščiuko kepimas

  1. Nusausinkite vištą popieriniais rankšluosčiais; viską pagardinkite druska ir pipirais.

2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite česnaką, kalendrą, aliejų, laimo sultis, sojos padažą ir kmynus. Įdėkite viščiuką ir ištepkite ant odos. Leiskite marinuotis bent 15 minučių kambario temperatūroje arba uždenkite dubenį, ir laikykite šaldytuve iki 1 valandos.

3. Išimkite vištieną iš marinato. Keptuvės krepšelyje išdėliokite vištienos krūtine žemyn. Ant viršaus užpilkite dubenyje likusį marinatą. Kepkite 180°C temperatūroje, apversdami iki pusės, kol odelė taps auksinė ir traški, o vištiena iškeps, 25–30 minučių.

4. Vištą perkelkite į lėkštę. Supilkite visas sultis iš oro gruzdintuvės krepšelio apačios ant viršaus. Ant viršaus uždėkite daugiau kalendros. Patiekite kartu su laimo griežinėliais.