Prieskonių malūnėliai
Prieskonių malūnėliai yra įrankiai, skirti prieskonių malimui ir panaudojimui maisto gaminime. Jie dažniausiai yra nedideli rankinių dydžių malūnėliai, kurie turi maišelio formos korpusą ir malimo mechanizmą, pavyzdžiui, pelekų malimo sistemos arba keramikos milteliniai malūnėliai.
Prieskonių malūnėliai leidžia jums lengvai malinti sausus prieskonius, pvz., pipirus, krapus, kmynus, cinamoną, gvazdikus ir kt., tiesiog paspaudus rankeną ar sukimą malimo mechanizmo. Daugeliui kulinarijos specialistų prieskonių malūnėliai yra geresnis pasirinkimas nei jau sumalti prieskoniai, nes jie suteikia daugiau šviežumo ir aromato. Be to, jie taip pat leidžia pasirinkti tikslesnį prieskonių kiekį, kad būtų atitinkamas recepto skonis.
Prieskonių malūnėliai yra labai populiarus virtuvės įrankis ir gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų, tokių kaip metalas, mediena, akrilas ir kt. Dauguma prieskonių malūnėlių yra lengvai valomi ir perkeliami, todėl jie yra patogus būdas prieskonių laikymui ir malimui tiek namuose, tiek maitinimo įmonėse ar restoranuose.