„Zyle“ puodas yra pagamintas iš itin patvarios ir ekologiškos medžiagos – ketaus. Patyrę virtuvės meistrai žino, kad net ir patys paprasčiausi patiekalai, pagaminti ketaus puode, bus daug skanesni bei aromatingesni. Ketus neišskiria toksinių medžiagų ir nebijo įbrėžimų (nereikalauja specialių virtuvinių įrankių maišant arba verčiant maistą gaminimo metu). Dėl storų sienelių šiluma tolygiai pasiskirsto po visą indą, o gaminamas maistas išsaugo visus naudingus vitaminus bei mineralus. Šį indą galima naudoti visų tipų viryklėms.
Techninės specifikacijos ir savybės:
• Skersmuo: 28 cm.
• Talpa: 6 l.
• Pagamintas iš ketaus.
• Tolygus šilumos pasiskirstymas.
• Svoris: 6,5 kg.
• Tinka naudoti visų tipų viryklėms, taip pat indukcinėms, kepimui orkaitėje, ant grilio.
Naudojimas:
1. Rekomenduojama ketaus indų neplauti. Tačiau esant poreikiui, galite ketaus indus plauti tik rankomis, naudodami švelnų muilą arba vien vandenį. Būtinai išplaukite ir nusausinkite prieš pirmąjį naudojimą. Neplaukite indaplovėje.
2. Indą prieš pirmąjį naudojimą ir po kiekvieno naudojimo, kol šiltas, reikia sutepti plonu aliejaus sluoksniu.
3. Galite gaminimo metu naudoti bet kuriuos įrankius, net metalinius.
4. Ketaus indai užtikrina geriausius rezultatus, juos įkaitinant ir atvėsinant po truputį. Nepilkite šalto vandens į karštą indą.
5. Ketaus indai pasižymi puikiu šilumos išlaikymu, todėl galima nenaudoti didžiausių energijos sąnaudų gaminant.
6. Ketaus indus galima naudoti ir lauke, tinka naudoti su visų tipų viryklėmis, išskyrus mikrobangų krosneles.
Puode keptas viščiukas su rudeninėmis daržovėmis ir rozmarinais
• 3 morkų;
• 2 saldžiųjų bulvių;
• 2 svogūnų;
• 1 kukurūzo burbuolės;
• 4 skiltelių česnako;
• 1 aitriosios paprikos;
• 3 vidutinių pomidorų;
• 1 viščiuko;
• ½ stiklinės alyvuogių aliejus;
• 2 saujų jaunų bulvių;
• 1 saujos rozmarinų;
• 1 stiklinės vandens;
• Žiupsnelio druskos;
• Žiupsnelio juodųjų pipirų.
1. Morkas, saldžias bulves, svogūnus ir kukurūzą nuvalykite, supjaustykite stambiais gabaliukais. Česnakus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis.
2. Viščiuką pamarinuokite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis ir puse rozmarinų bei smulkintų česnakų. Palikite šaldytuve marinuotis 2–3 valandas arba per naktį.
3. ZYLE puode jaunas bulves sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis, pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi bei likusiais rozmarinais ir česnakais. Supilkite vandenį.
4. Ant daržovių dėkite marinuotą viščiuką, uždenkite dangčiu ir kepkite orkaitėje 180°C temp. 40 min. Nuimkite dangtį ir dar pakepkite 20 min., kad apskrustų.
5. Iškepus, uždenkite dangtį ir palaikykite apie 30 min., kad viskas susistovėtų.
6. Patiekite vištieną su keptomis daržovėmis, o sultinį panaudokite padažui.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.